Proud to be Senior

Ouderen gaan volgend jaar voor hun aanvullende zorgverzekering steeds vaker meer betalen dan jongeren. Dat verschil kan oplopen tot bijna € 300 per jaar.

 

Om meer jongeren een aanvullende zorgverzekering te laten afsluiten verlagen steeds meer zorgverzekeraars de premie. Jongeren krijgen korting op het aanvullende pakket, maar ouderen gaan juist meer betalen voor de aanvullende zorgverzekering. Zilveren Kruis Achmea maakte dit jaar al onderscheid, maar vergroot het verschil in 2014. Afhankelijk van het pakket betaalt een 65-plusser daar 56 tot 67 procent meer dan een 18-jarige. Het verschil bij zorgverzekeraar VGZ is kleiner, daar betaalt een 65-plusser 12 tot 14 procent meer dan de jongste zelfstandig verzekerden. De premie voor de basisverzekering blijft voor jong en oud gelijk.

Deskundigen verwachten dat het verschil in premie een trend wordt, een trend die RTL Nieuws signaleerde en wereldkundig maakte. De verwachting is dat op den duur alle verzekeraars ouderen hogere premies gaan vragen dan aan jongeren ondanks dat ze beiden voor het zelfde pakket verzekerd zijn.

 

Nico van Scheijndel

6 november 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.