Proud to be Senior

Meer kilometers met Valys

november 13th, 2013

Ook volgend jaar hebben de houders van een Valyspas 600 kilometer om tegen een zeer aantrekkelijk tarief bovenregionaal te reizen.

Staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid heeft gisteren bekend gemaakt dat ouderen en gehandicapten die in aanmerking komen voor een Valyspas volgend jaar 600 kilometer tegen een aantrekkelijk tarief kunnen reizen. Begin 2013 werd het aantal goedkope kilometers gereduceerd tot 450 om later in het jaar verhoogde Van Rijn dit aantal al naar 600 kilometer. Dat aantal blijft ook volgend jaar het aantal kilometers dat tegen € 0,20 per kilometer gereisd mag worden. De staatstecretaris houdt het hoog persoonlijke kilometerbudget met 2250 kilometers voor de persoenen die daarvoor geïndiceerd zijn ook gelijk. Valysvervoer kost in totaal ongeveer 60 miljoen euro per jaar.

Om in aanmerking te komen voor een Valyspas moet de drager een bewijs van de gemeente hebben dat hij recht heeft op Wmo-vervoer, of volgens de gemeente recht heeft op een Wmo-rolstoel of -scootmobiel of een gehandicaptenparkeerkaart heeft. De drager van de kaart mag zelf goedkoop reizen, mag gratis een begeleider meenemen en nog eens maximaal drie persoenen die tegen hetzelfde goedkope tarief  laten meereizen.

Meer goedkope kilometers is goed nieuws voor de houders van de Valyspas het maakt hen mobieler wanneer ze bovenregionaal ( meer dan vijf openbaar vervoerzones) willen reizen.

 

Nico van Scheijndel

13 november 2013

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.