Proud to be Senior

Toch een nieuw pensioenstelsel

oktober 2nd, 2013

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft bekend gemaakt toch voor één nieuw pensioenstelsel te gaan in 2015. Het onderscheid tussen het nominale en reële stelsel is verdwenen.

 

Er komt in 2015 toch een nieuw pensioenstelsel dat veel weg heeft van het huidige stelsel. Groot verschil is dat in het nieuwe pensioenstelsel de fondsen tien jaar de tijd krijgen om grote beleggingsverliezen of hogere kosten door een hogere levensverwachting weg te werken. Voordeel daarvan is dat op de opbouw of pensioenuitkering niet rigoureus hoeft te worden gekort. Verder krijgen werkenden te maken met een stabiele kostendekkende premie en komen er duidelijker en eerlijkere verdeelregels om de indexatie over jongeren en ouderen te spreiden.

Groot voordeel is dat de oude pensioenrechten niet te hoeven worden ingevaren in een nieuw pensioenstelsel, iets dat juridisch moeilijk ligt. De pensioenfederatie noemt het voorstel een stap vooruit. Pensioenfonds Zorg en Welzijn is teleurgesteld, zij zagen graag de reële optie.

 

Nico van Scheijndel

2 oktober 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.