Proud to be Senior

De Hema voor uw testament

oktober 31st, 2013

De klanten van de Hema kunnen er vanaf deze week ook terecht voor een standaard testament of samenlevingscontract. De prijzen zijn zoals je mag verwachten aantrekkelijk.

 

Sinds deze week biedt de Hema haar klanten ook een standaard testament of samenlevingscontract aan. Iedere akte kost standaard € 125, all-in, een koopje. De akten die de Hema aanbiedt zijn standaardakten, je regelt in een Hema-testament dat de langstlevende alles krijgt na overlijden, dat de schoonfamilie is uitgesloten, dat er een executeur benoemd wordt. Voor meer gecompliceerde zaken zoals een tweetrapsmaking of onterving blijft een persoonlijk bezoek aan de notaris nodig.

Het samenlevingscontract dat wordt aangeboden biedt ook nu weer de standaard dingen, het partnerpensioen, erven van elkaar, wat brengt wie in. Ook nu is een bezoek aan de notaris beter wanneer je bijvoorbeeld ook alimentatie of ouderdomspensioen wilt regelen.

De nieuwe dienst van de Hema is een online dienst. Je loopt op de Hema-site de vragen af en vult in wat je belangrijk vindt. Per e-mail ontvang je het concept en de notaris van je keuze (je kunt uit 30 kantoren kiezen) belt je vervolgens voor een afspraak om te komen tekenen. Na ondertekening van de akte heb je voor een prikkie een rechtsgeldig document.

De Notariële Beroepsorganisatie vindt de dienst geschikt voor mensen die de juridische consequenties van de akte kunnen overzien. Dit voorbehoud is logisch en verstandig. Maar voor het benoemen van een executeur of uitsluiting van de koude kant volstaat een goedkoop Hema testament prima.

 

Nico van scheijndel

31 oktober 2013

 

 

 

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.