Proud to be Senior

Beltegoed behouden

oktober 18th, 2013

Er moeten telefoonabonnementen komen waarbij het ongebruikte beltegoed niet vervalt, maar altijd van de klant blijft. Minister Kamp van Economische Zaken heeft dat aan de Tweede Kamer laten weten.

 

Minister Kamp van Economische Zaken heeft gisteren de Tweede Kamer per brief laten weten dat hij de aanbieders van telefonieabonnementen gaat vragen om abonnementen aan te bieden waarbij het ongebruikte beltegoed niet vervalt. Nu zijn die abonnementen er nauwelijks. Volgens een eerdere campagne van De Consumentenbond om beltegoed niet te laten vervallen gaat nu nog 96 miljoen euro aan beltegoed verloren. Consumenten hebben daar weinig over te zeggen, hun niet gebruikte tegoed voor bellen, sms en datategoed valt contractueel toe aan de verschillende telecombedrijven. Volgens de Consumentenbond verdienen T-Mobile, KPN en Vodafoon daar jaarlijks samen 86 miljoen euro aan.

In de brief aan de Tweede Kamer roept de minister de telecombedrijven op om vrijwillig abonnementen aan te gaan bieden waarbij ongebruikt beltegoed niet vervalt. Hij kan dat nog niet wettelijk afdwingen omdat een wet van behoud van beltegoed er nog niet is. Wanneer volgend jaar blijkt dat er nog onvoldoende abonnementen zijn waarbij ongebruikt beltegoed behouden kan blijven gaat minister Kamp kijken of er andere maatregelen moeten komen.

 

Nico van Scheijndel

18 oktober 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.