Proud to be Senior

Vrees voor portemonnee bij ouderen

september 19th, 2013

Bijna de helft van alle ouderen in Nederland is bezorgd over haar financiële toekomst. Ouderen verwachten dat hun financiële situatie de komende tijd verslechterd.

 

De koepel van ouderenorganisaties CSO heeft laten onderzoeken hoe ouderen over hun financiële toekomst denken. Dat bijna de helft van de ouderen vreest voor de financiële toekomst komt CSO niet als een verrassing. CSO pleit al langere tijd voor een koopkrachtontwikkeling die voor ouderen gelijk is aan die van andere groepen. Toch treffen de huidige miljoenennotaplannen ouderen weer het hardst. Niet zo gek dus dat ouderen zich zorgen maken of ze alle rekeningen wel kunnen gaan betalen.

CSO bestrijdt al langer het beeld dat ouderen een riant inkomen hebben en een fiks vermogen, dat is maar ten dele waar. Ouderen die het goed hebben willen en kunnen hun steentje aan de problemen bijdragen. Juist ouderen zijn volgens het CSO solidair met jongeren en mensen die het minder hebben.

Niet zo gek dus dat zeven van de tien ouderen het huidige kabinet een ruime onvoldoende geven, een 4,5 (landelijk gemiddeld een 4,6). Van de onderzochte ouderen vindt 80 procent dat zij weinig of niet kunnen bijdrage aan de bezuinigingen. Maar of het kabinet zich veel zal aantrekken van de bezorgde ouderen is nog maar de vraag. Voorlopig lijkt het kabinet meer bezig met het beeld van de arme ouderen te ontkrachten.

 

Nico van Scheijndel

19 september 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.