Proud to be Senior

Tevreden over het ziekenhuis

augustus 13th, 2013

Uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen blijkt dat we de ziekenhuizen met een magere voldoende beoordelen. We waarderen de ziekenhuizen met een 7,4.

 

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft haar imago laten onderzoeken. Het resultaat van dit onderzoek is dat de ruim duizend ondervraagden de ziekenhuizen met gemiddeld een 7,4 beoordelen. Hoe de ondervraagden over het ziekenhuis denken baseren ze voornamelijk op hun eigen oordeel en veel minder op de ervaringen van anderen. Bij de totstandkoming van het imago van een ziekenhuis spelen de ervaren deskundigheid en de uitkomst van de behandeling een grote rol. Maar ook tijd, aandacht en respect die het ziekenhuis aan de patiƫnt geeft spelen een belangrijke rol. Uiteindelijk beoordeelt 81 procent van de ondervraagden de ziekenhuizen als deskundig, kwalitatief hoogwaardig (76 procent) en klantgericht (68 procent).

Het ziekenhuis als geheel mag dan gemiddeld een 7,4 scoren, de ziekenhuismedewerker doet het beter, die krijgt gemiddeld een 7,8.

 

Nico van Scheijndel

13 augustus 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.