Proud to be Senior

Spaar de ouderen

augustus 28th, 2013

Het is de regeringspartijen gelukt om zes miljard euro te bezuinigen. Door alle maatregelen zal de koopkracht met gemiddeld 1 procent dalen. Ouderenorganisatie ANBO pleit er voor om de ouderen dit keer te sparen.

 

Het pakket aan maatregelen om zes miljard te bezuinigen wordt officieel pas op Prinsjesdag, 17 september, bekend. Toch zijn veel maatregelen al openbaar uit eerdere voorstellen. De ambtenarensalarissen zullen niet stijgen (wel in de zorg), ministeries krijgen minder budget, zorg moet efficiënter gaan werken en de belastingschijven worden niet aangepast voor inflatie. Het gevolg van al die maatregelen is dat de koopkracht met gemiddeld 1 procent zal dalen in 2014. De middeninkomens zullen naar verachting iets minder merken van de koopkrachtdaling dan de lagere en hogere inkomens.

Ondertussen pleit de ouderenorganisatie ANBO ervoor om de ouderen dit keer te sparen. Door een stapeling van allerhande maatregelen in de afgelopen jaren is de koopkracht van ouderen al harder gedaald dan van andere groepen. Van de extra schenkingsvrijstelling van een ton die geschonken kan worden om een huis te kopen, te verbouwen of de hypotheek af te lossen verwacht de ANBO dan ook niet veel.  VolgensANBO-directeur Liane den Haan zullen ouderen niet erg genegen zijn hun spaargeld te schenken als ze aan de inkomenskant steeds verder moeten inleveren door het niet indexeren van pensioenen, korting van hun pensioen, verhoogde belastingen en lasten.

 

Nico van Scheijndel

28 augustus 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.