Proud to be Senior

Wanneer er maart 2014 gemeenteraadverkiezingen zijn doet zeker in de vier grote steden ook een ouderenpartij mee. Uit een peiling blijkt dat ze tot 10 procent van de stemmen kunnen krijgen.

 

Politieke partij 50Plus blijft een landelijke partij, maar stimuleert haar leden wel om lokaal een ouderenpartij op te zetten. Dat die lokale ouderenpartijen potentie hebben bleek eerder uit een peiling onder de kiezers. Er zou de potentie zijn van vier tot vijf zetels in de gemeenteraad. Stemmen die voornamelijk bij de PvdA en de SP vandaan zullen komen. Het onderzoek dat in juli 2013 is gedaan gaf 10 procent van de ondervraagden aan dat ze waarschijnlijk of zeker op een ouderenpartij zouden gaan stemmen.

De lokale politieke zou door de ouderenpartijen wel eens flink opgeschud kunnen worden. Want al horen de lokale ouderenpartijen dan niet officieel bij 50Plus de populariteit van de landelijke partij straalt wel op hen af. 50Plus heeft nu twee zetels in de Tweede Kamer heeft, maar komt in de peilingen uit op een vervijfvoudiging. Mochten de lokale ouderenpartijen inderdaad net zo populair blijken als de landelijke partij, dan hebben de gevestigde partijen wat te vrezen.

 

Nico van Scheijndel

5 augustus 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.