Proud to be Senior

Met de tablet langer zelfstandig

augustus 19th, 2013

Een proef met 100 ouderen die een tablet kregen om te testen of dat hun zelfstandigheid vergroot, is zelfs voor het einde van de proef al een succes.

 

In juli startte de ouderenorganisatie Unie KBO samen met een aantal andere partijen een tweemaandelijkse proef om de tablet te testen voor het behoud van zelfstandigheid. Halverwege augustus durft de Unie KBO al te stellen dat de proef een succes is. De tablet kan volgens de ouderenorganisatie een rol spelen bij het langer thuis en zelfstandig wonen. Zo zijn er voor de tablet apps gemaakt die helpen bij het aangaan en onderhouden van sociale contacten, voor het regelen van zaken met de zorginstelling en de app-optheek is er voor de medicijnen. Daarnaast is er een app die bewegen stimuleert en biedt de tablet de mogelijkheid van beeld-consult.

Cruciaal voor de proef is de samenwerking tussen de verschillende partijen die bij de proef betrokken zijn. De ouderenorganisatie zelf, een zorgverzekeraar, een technologiebedrijf en verschillende zorgaanbieders. De Unie KBO onderzoekt momenteel de mogelijkheid om de tablet breder in te kunnen zetten voor ouderen. Belangrijk is dat ouderen al voordat ze iets gaan markeren weten hoe de tablet werkt en hoe ze hem kunnen gebruiken. De tablet zal voor het normale bedrag worden aangeboden, maar een betalingsregeling van 24 maanden is mogelijk. Zorgverzekeraar Achmea onderzoekt de mogelijkheid van een maandelijkse vergoeding.

 

Nico van Scheijndel

19 augustus 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.