Proud to be Senior

Huren is populair

augustus 8th, 2013

Huren is populair, een op de vijf die zijn huis te koop heeft staan, verhuist na de verkoop het liefst naar een huurwoning. Oudere woningbezitters verhuizen het liefst na hun 75ste naar een huurwoning.

 

Het makelaarstijdschrift Vastgoed en de website kijkMijnHuis.nl hebben samen onderzoek gedaan naar het verhuisgedrag van koopwoningbezitters. Uit het onderzoek blijkt dat 20 procent het liefst na de verkoop naar een huurwoning verhuisd en nog eens 18 procent weet het nog niet. De helft van de huurders verwacht dat hun volgende woning weer een huurwoning is.

De belangrijkste reden om voor een huurwoning te kiezen is de vrijheid (29 procent), geen hypotheek kunnen krijgen (25 procent) en onzekerheid over de economische situatie (18 procent). Ouderen kiezen volgens het rapport Vergrijzing en woningmarkt van het Planbureau voor de leefomgeving, om andere redenen voor een huurwoning. De huurwoning is vaker een geschikte ouderenwoning en ze willen de zorgen van het eigen woningbezit niet meer. Wel kiezen de laagste inkomens en bezitters van de woningen tot gemiddeld € 218.000 vaker voor een huurwoning. Ouderen met een hoger inkomen kiezen vaker wel weer voor een koopwoning na verkoop. Dat de rijkere woningbezitters weer willen kopen komt onder andere omdat ze niet voor goedkope huurwoningen in aanmerking komen waardoor weer kopen goedkoper blijkt dan huren in de vrije sector.

Begin deze week bleek al uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat in 2011 ruim 57.000 huishoudens verhuisden van een koopwoning naar een huurwoning.

 

Nico van Scheijndel

8 augustus 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.