Proud to be Senior

Geen 75-plus in het stembureau

augustus 1st, 2013

Gisteren werd bekend dat de gemeente Weert vanaf de komende verkiezingen geen 75-plussers meer in de stembureaus wil zien. De gemeente gaat het besluit na kritiek heroverwegen.

 

De gemeente Weert eindigde enkele jaren als een van de laatste gemeenten die de verkiezingsuitslag bekend maakte. Vooral de 75-plussers zouden het tellen van de stemmen vertragen door fouten en hun concentratievermogen. Reden voor de gemeente om vanaf de komende verkiezingen geen oudere vrijwilligers meer in de stembureaus te willen.

Ondertussen is er een storm van kritiek los gekomen. Samengevat luidt de kritiek: Je moet mensen niet op basis van leeftijd beperken, maar op basis van kwaliteiten. De gemeente Weert is geschrokken van alle kritiek en gaat haar besluit na de vakanties heroverwegen.

Vanaf 18 jaar mag je als vrijwilliger een stembureau bemannen, een maximum leeftijd is er niet. De gemeente Weert heeft gekozen voor de eindleeftijd van 75 jaar omdat dit ook de leeftijd is waarop je vanaf 2014 herkeurd moet worden voor je rijbewijs.

 

Nico van Scheijndel

1 augustus 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.