Proud to be Senior

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2014 moet u niet alleen de premie en het verzekerde pakket onderzoeken, maar ook of er met de arts van uw keuze een contract is. Zo niet dan moet u die arts zelf betalen.

 

Vanaf 2014 zijn zorgverzekeraars niet langer verplicht om met iedere arts een contract af te sluiten. Kiest u voor een zorgverzekeraar die met uw favoriete arts geen overeenkomst heeft, dan betaalt de verzekering zijn rekening niet en moet u hem zelf voldoen. Om niet voor onaangename verrassingen komen te staan moeten zorgverzekeraars voor 19 november 2013 bekend maken met welke artsen zij een contract hebben. Er is dan nog voldoende tijd om over te stappen naar een zorgverzekering die wel een overeenkomst heeft met de arts van uw keuze.

De verandering van wel of niet gecontracteerde artsen is vooral van belang voor verzekerden die een zogenaamde naturaverzekering hebben. De rekening van de verleende zorg gaat daar direct naar zorgverzekering. Een alternatief is de restitutieverzekering waarin u eerst zelf de rekening voldoet (of door mag sturen naar de zorgverzekering). De verzekerde bepaalt dan zelf wie hij inschakelt voor de benodigde zorg. De verwachting is dat de naturaverzekering volgend jaar goedkoper zal worden, de restitutieverzekering juist duurder, keuzevrijheid heeft een prijs.

 

Nico van Scheijndel

18 juli 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.