Proud to be Senior

Bonus bij fouten

juli 4th, 2013

Patiënten die fouten in de rekening van hun zorgverlener signaleren zouden daarvoor van de zorgverzekeraar een bonus moeten krijgen. Voor het plan bestaat al een kamermeerderheid.

 

Patiënten die de rekening van hun zorgverlener zorgvuldig doorspitten en de mogelijke fouten doorgeven aan hun zorgverzekeraar zouden daarvoor een bonus moeten krijgen of een korting op hun eigen risico. Het voorstel is afkomstig van SGP-fractievoorzitter  Kees van der Staaij. Er blijkt al een kamermeerderheid voor te zijn van VVD en PvdA. Minister Schippers gaat de zorgverzekeraars vragen het voorstel uit te voeren.

Dat het plan uit de SGP-hoek komt is niet verwonderlijk. De SGP-achterban betaalt de rekeningen voor hun ziektekosten uit eigen zak. Om niet teveel te betalen pluizen ze de rekeningen goed na en signaleren daardoor eerder fouten. Wanneer iedereen dat zou doen kunnen veel onnodige kosten worden opgespoord. Voor die kostenreductie is een blijk van waardering in de vorm van een bonus of korting voor de vinder op zijn plaats.

 

Nico van Scheijndel

4 juli 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.