Proud to be Senior

Iets meer AOW

juni 26th, 2013

Het bruto bedrag dat een AOW-gerechtigde maandelijks ontvangt is per 1 juli aanstaande weer iets hoger.

 

Tweemaal per jaar wordt het AOW-bedrag aangepast, per 1 januari en 1 juli. De volgende maand is het te ontvangen bruto AOW-bedrag iets hoger. Ontvangt u een gehuwde-AOW, dan ontvangt u per 1 juli € 725,77 dat is op twee cent na € 3 meer per maand. Een alleenstaande  gaat per 1 juli 2013 € 1061,36 ontvangen, ook € 2,98 meer per maand. Naast het AOW-bedrag ontvangt een AOW-gerechtige € 28,14  koopkrachttegemoetkoming.

Hebt u als AOW-gerechtigde een jongere partner die geen of geringe eigen inkomsten heeft, dan is er misschien een recht op- een toeslag-AOW. Deze toeslag ontvangt u wanneer het inkomen van de jongere partner in verband met arbeid (niet actieve dienst) minder is dan het AOW-bedrag. Heeft de jongere partner inkomsten uit arbeid (actieve dienst) dan is er een vrijstelling van € 220,41 en een derde van het meerdere. Is het bruto inkomen uit arbeid van de jongere partner meer dan € 1303,73, dan vervalt het recht op de AOW-toeslag.

Hoeveel u van uw bruto AOW netto overhoudt is afhankelijk van uw andere inkomsten en de belastingschijf waarin u inkomstenbelasting betaalt.

Het recht op de AOW-toeslag vervalt voor iedereen die na 1 januari 2015 de eerste AOW ontvangt. Er is een uitzondering voor de mensen die door de latere ontvangst van de eerste AOW niet meer in 2014, maar nu in 2015 hun eerste AOW ontvangen, voor hen blijft de toeslag-AOW wel gelden.

 

Nico van Scheijndel

26 juni 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.