Proud to be Senior

Eerste rollatorboek

juni 5th, 2013

Er is een rollatorboek verschenen waarin alles te vinden is over hoe je de juiste rollator koopt, het gebruik en onderhoud. Goed gebruik voorkomt ongelukken, en maakt het leven aangenamer.

 

Fysiotherapeut en specialist in loophulpmiddelen Frank de Boer schreef het eerste rollatorboek dat hij vandaag presenteert. Het boek is geschikt voor professionals, maar ook voor de gebruikers zelf. Het boek geeft adviezen hoe je de juiste rollator kiest (“er is echt verschil”), hoe je de rollator juist onderhoud en hoe je hem goed gebruikt. Dat laatste lijkt een vanzelfsprekendheid, maar dat is het niet. In 2011 kwamen er 2300 ouderen na een rollatorongeval op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen. Veel ongelukken ontstaan door verkeerd afgestelde handvatten, doordat niet beide remmen tegelijk gebruikt worden, omdat de remkabel ergens achter blijft hangen of omdat er een zware boodschappentas aan één handvat hangt.

Naast goed gebruik vraagt De Boer ook aandacht voor regelmatig onderhoud van de rollator, hij pleit zelfs voor een jaarlijkse APK.  Wielen smeren en banden op de juiste spanning maken het gebruik van de rollator comfortabeler en veiliger.

De rollator moet u sinds dit jaar zelf kopen, het rollatorboek, De rollator, mijn beste vriend?, helpt bij het maken van de juiste keuze en hem zo te gebruiken dat het hulpmiddel ook een echte vriend wordt waar je op terug kunt vallen.  Voor € 15,95 is het boek van u.

 

Nico van Scheijndel

5 juni 2013

 

 

De rollator, mijn beste vriend?, Frank de Boer; uitgeverij Free Musketeers, Zoetermeer, 2013; ISBN 9789048429318; 100 blz.; € 15,95.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.