Proud to be Senior

AOW-gat gedicht

juni 3rd, 2013

Het kabinet dicht eindelijk het gat dat bij mensen ontstaat die een maand later hun eerste AOW krijgen, maar waarbij de vut of prepensioenregeling of  -verzekering al stopt in de maand waarin ze de leeftijd van 65 jaar  bereiken.

 

Het gat in inkomsten dat vanaf 1 januari is ontstaan bij mensen die hun eerste AOW een maand later krijgen dan de maand waarin ze 65 jaar worden, wordt eindelijk gedicht. Dat schrijft staatssecretaris Klijnsma namens het kabinet aan de Tweede Kamer. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de overbruggingsregeling. Zo mag een alleenstaande niet meer inkomen hebben dan 200 procent van het minimumloon en maximaal 21.139 euro spaargeld in box 3. Een (echt)paar mag niet meer inkomen hebben dan 300 procent van het minimumloon en maximaal 42.278 euro spaargeld in box 3.

De regeling gaat per 1 januari 2013 in en eindigt op 31 december 2019. Mensen die vanaf 1 januari 2013 al te maken hebben gehad met het AOW-gat krijgen met terugwerkende kracht de overbrugging door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) uitgekeerd. De regeling is er zowel voor mensen met een vut- of prepensioenuitkering als ook voor mensen met een verzekeringsproduct.

Het kabinet verwacht dat dit jaar28.000 mensen een beroep op de regeling zullen doen. Dit aantal neemt de komende jaren af naar 4200 in 2019.

 

Nico van Scheijndel

3 juni 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.