Proud to be Senior

Van alle 75-plussers gebruikte in 2012 een derde het internet. Het internet is er voor de oudere gebruikers vooral voor e-mail en het opzoeken van informatie.

 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek peilde voor het eerst in 2012 hoeveel 75-plussers eigenlijk actief zijn op internet. Dat blijkt een derde van die groep te zijn. Van de mannen is bijna de helft actief op het internet, bijna twee keer zoveel als het aantal vrouwen van 75 jaar en ouder. Van de groep 65 tot 75-jarigen is het aantal internet gebruikers veel hoger, bijna driekwart is op het internet te vinden. In 2006 was het aantal 65- tot 75-jarigen op internet nog maar 42 procent.

Het internet is er voor de oudste gebruikers vooral voor email en het opzoeken van informatie. Maar een op de tien gebruikt de sociale media en een op de tien 75-plussres koopt ook wel eens wat via het internet. De 65- tot 75-jarigen zijn in alle opzichten actiever, een kwart is actief op de sociale media en een kwart van de internet gebruikers koopt wel eens via internet. Maar in vergelijking met de 65-minners is er nog een wereld te winnen. Onder de 65 jaar is vrijwel iedereen online en gebruikt 71 procent actief op de sociale media.

 

Nico van Scheijndel

24 mei 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.