Proud to be Senior

Ouderen tevreden over OV

mei 7th, 2013

Uit onderzoek van de ouderenorganisatie ANBO blijkt dat slechts 7 procent van de ouderen ontevreden is over het openbaar vervoer. Toch zijn er wel verbeterpunten en de ouderenkorting moet blijven.  

Ouderenorganisatie ANBO heeft onderzoek gedaan naar de ervaringen van ouderen met het openbaar vervoer. Van de 1828 ondervraagden leden en niet-leden blijkt slechts 7 procent niet tevreden te zijn met het openbaar vervoer. Toch springen er wel een aantal verbeterpunten uit het onderzoek naar voren. Zo is overstappen niet optimaal en zijn de aansluiting met andere vervoersvormen voor verbetering vatbaar. Een ander punt waar ouderen over struikelen is de prijs. Van de ondervraagden reist 44 procent nooit met het openbaar vervoer omdat ze het te duur vinden. Naast de prijs is het aantal vertragingen en storingen een probleem net als de lage frequentie en de drukte in de bus, tram of trein. 

Een opsteker voor de vervoersbedrijven is dat meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat reizen met het openbaar vervoer door de OV-Chipkaart gemakkelijker is geworden, 20 procent vindt het juist moeilijker. Een ander opvallend feit is dat 87 procent van de ouderen de reis digitaal voorbereid. 

Pijnpunt bij het openbaar vervoer blijft de prijs, 87 procent van ondervraagde ouderen vindt dan ook dat de ouderenkorting voor het openbaar vervoer moet blijven. Juist door de korting maken ze eerder en meer gebruik van het openbaar vervoer. Zonder de korting zou het reizen niet te betalen zijn. Slechts 6 procent van de ondervraagden heeft moeite met de korting voor oudere reizigers.

  

Nico van Scheijndel

7 mei 2013

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.