Proud to be Senior

Het totaal aantal overvallen is vorig jaar flink gedaald, maar niet bij 55-plussers, zij zijn volgens de AD Misdaadmeter juist vaker het slachtoffer van overvallen thuis.

 

Vorig jaar werden er in totaal  1982 overvallen gepleegd op winkels en woningen. Daarvan waren er 553 overvallen op woningen. Ouderen waren volgens de AD Misdaadmeter in 2012 200 keer slachtoffer van een woningoverval. In Rotterdam vinden de meeste overvallen op ouderen plaats, in 2012 maar liefst 43 keer. In steden als Den Haag en Amsterdam was dat aantal gelukkig slechts tien.

Dat ouderen steeds vaker het slachtoffer zijn van een woningoverval komt omdat banken, benzinestations en supermarkten steeds beter beveiligd zijn. Overvallers gaan dan op zoek naar gemakkelijker prooien. En is eenmaal gebleken dat een bepaald doel makkelijk is, dan praat zich dat snel rond onder de overvallers.

Ondertussen doet de politie er alles aan om het aantal overvallen te doen dalen. Met het promoten van preventie door goede beveiligingsmaatregelen en voorlichting. Ook het begeleiden van jonge criminelen lijkt vruchten af te werpen. Helemaal uitbannen van woningovervallen zal wel niet lukken, maar ieder overval minder is grote winst, want de gevolgen van een overval zijn voor het slachtoffer immens.

 

Nico van Scheijndel

27 mei 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.