Proud to be Senior

Opgepast met de SBN

mei 16th, 2013

Het Nationaal Ouderenfonds waarschuwt voor een waarschijnlijk niet bestaande organisatie die met lidmaatschappen ouderen geld uit de zak klopt door allerlei voordeel te beloven.

 

Directeur Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds heeft geen vertrouwen in de Senioren Bond Nederland (SBN) en waarschuwt ouderen voor hun wervers die de langs de deuren gaan. De SBN zou sinds 1995 bestaan, maar heeft nog steeds geen statuten of website. Bovendien maken ze ongevraagd gebruik van het logo van de Cliniclowns.

De colporteurs van de SBN gaan langs de deuren en proberen ouderen te overtuigen lid te worden. Met dat lidmaatschap zouden ze in aanmerking komen voor verschillende voordeeltjes. Zo zouden ze tegen een gereduceerd tarief thuiszorg krijgen, zullen goedkoop klusjes worden opgeknapt  en komen ze in aanmerking voor extra veel korting op de boodschappen.

De bond zou sinds 1995 bestaan en al 13.000 leden hebben. Maar de bond heeft nog steeds geen officiële naam en ook een website ontbreekt. De directeur Paul Bakker van de SBN weet ook niet hoe dat allemaal zit, maar geeft aan met de notaris in gesprek te zijn. Hij zegt nog maar een paar maanden in dienst te zijn bij de bond en van het verleden niet veel te weten. Hij baalt van  de negatieve publiciteit, “de SBN wil slechts ouderen helpen”.

Het advies om voorzichtig te zijn met de SBN lijkt echter op zijn plaats, er zijn teveel onduidelijkheden, het lijkt teveel op oplichterij.

 

Nico van Scheijndel

16 mei 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.