Proud to be Senior

In een brief aan de Tweede Kamer geeft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken aan dat zij het AOW-gat nog dit jaar gedicht wil hebben. Vanaf september schrijft de SVB de mensen aan die in aanmerking komen.

 

Vanaf 1 januari dit jaar ontvangen personen die 65 jaar worden de eerste AOW een maand later dan de maand waarin ze jarig zijn. Ondanks het feit dat die wet al is ingegaan is er nog steeds geen compensatieregeling voor mensen met een AOW-gat. Dit AOW-gat ontstaat omdat de vut- of prepensioenregeling afloopt bij het 65 jaar worden, maar er vanaf dat moment nog geen AOW wordt ontvangen, er ontstaat een gat in de inkomsten, het AOW-gat.

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft deze week aan de Tweede Kamer laten weten hoe zij het AOW-gat gaat dichten en vanaf wanneer. Onder de voorwaarde dat over de inwerkingtreding van de regeling uiterlijk per 1 juli duidelijkheid bestaat, acht de Sociale Verzekeringsbank (SVB) het mogelijk om vanaf 1 oktober dit jaar de regeling uit te gaan voeren. De regeling wordt met terugwerkende kracht uitgevoerd tot 1 januari 2013. De staatssecretaris verwacht dat de SVB dan nog dit jaar de compensatie gaat uitbetalen.

Om in aanmerking te komen mag het inkomen van de persoon met een AOW-gat niet boven een bepaalde grens uitkomen. Voor alleenstaanden geldt een grens van 200 procent van het minimum loon en voor echtparen 300 procent. Het minimumloon bedraag momenteel € 1.469,40 bruto per maand. De staatssecretaris stuurt nog voor 1 juni de ministeriële regeling én de uitvoeringsregeling van de SVB voor de compensatie ter beoordeling naar de Tweede Kamer.

 

Nico van Scheijndel

23 mei 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.