Proud to be Senior

In de vier grote steden kan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 weer op een ouderen partij gestemd worden. De partijen zijn in oprichting, de verwachtingen hoog gespannen.

 

De ouderenpartij 50Plus zal zelf niet aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 meedoen, maar riep haar leden op met ideeën te komen. Die opmerking was niet tegen dovemansoren gezegd. De 50Plus-leden Hetty Jense en Olaf Tulen namen de handschoen op. Beiden waren al eerder politiek actief voor onafhankelijke partijen en gaan nu voor de lokale ouderen politiek.

Het is de bedoeling dat in maart 2014 in de vier grote steden ook op een ouderenpartij gestemd kan gaan worden. De vier ouderenpartijen gaan Ouderen Partij Amsterdam (OPA), Ouderen Partij Utrecht (OPU), Ouderen Partij Den Haag (OPD) en Ouderen Partij Rotterdam (OPR) heten.

Beide initiatiefnemers zijn nu nog met de oprichting van de politieke partijen bezig en op zoek naar geschikte kandidaten. Op 3 februari moeten de kandidatenlijsten bekend zijn. We kunnen dan 19 maart op ze gaan stemmen. Jense rekent alvast op vijf van de 45 zetels in de Haagse gemeenteraad.

 

Nico van Scheijndel

18 april 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.