Proud to be Senior

Dekkingsgraad stijgt

maart 5th, 2013

De dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in februari gestegen naar 103 procent, een flinke stijging ten opzichte van een maand eerder.

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen kruipt langzaam naar de minimale dekkingsgraad van 105 procent. In februari is de gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen gestegen naar 103 procent. Twee procent meer dan een maand eerder. De gegevens zijn afkomstig van adviesbureau Aon hewitt die maandelijks de gemiddelde dekkingsgraad bekend maakt.

Dat de fondsen er nu iets beter voor staan komt door de gedaalde rente en de stijgende aandelen koersen in Aziƫ en Noord-Amerika. De gemiddelde dekkingsgraad daalde vorige jaar nog flink door de gestegen levensverwachting en de extreem lage rente. De nu bekende gemiddelde dekkingsgraad geeft een beeld van hoe de pensioenfondsen er gemiddeld bij staan. Er zijn echter grote verschillen tussen de verschillende pensioenfondsen. Bij 68 pensioenfondsen is de dekkingsgraad nog onvoldoende hersteld, zij zullen de pensioen per 1 april korten. Een korting die 5,6 miljoen Nederlanders raakt. Van deze 68 fondsen zullen 40 pensioenfondsen ook in 2014 moeten korten op de pensioenen. Dat de lijn ophoog weer gevonden is maakt hoopvol. Wellicht valt het korten in 2014 mee.

 

Nico van Scheijndel

5 maart 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.