Proud to be Senior

Ouderen zeer somber over economie

februari 25th, 2013

Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat het consumentenvertrouwen onder ouderen nog nooit zo laag is geweest. Ouderen verwachten dat hun financiële situatie het komende jaar slechter zal worden.

 

Het vertrouwen in de economie was onder ouderen nog nooit zo laag. Maurice de Hond koppelde in zijn onderzoek het consumenten vertrouwen aan leeftijd en politieke voorkeur. Dan blijkt vervolgens dat het consumentenvertrouwen onder 18 tot 30-jarigen -23 scoort, maar dat 50-plussers een diepterecord van -57 aangeven. Het verschil tussen jong en oud is volgens De Hond de laatste jaren toegenomen.

Er loopt niet alleen een scheidslijn tussen leeftijden en het consumentenvertrouwen, ook naar politieke voorkeur is er een onderverdeling. Zo scoren de aanhangers van de PVV, SP en 50Plus een laag vertrouwen in de economie en kiezers van D66 juist een hoog. Zo blijkt het dat de kiezers van de PVV -71 scoren, bij de SP en 50Plus ligt het rond de -65. VVD en PvdA halen een  -30 en -35. Alleen de kiezers van D66 hebben nog wel enig vertrouwen en scoren als hoogste een -15. Vooral de kiezers van PVV, SP en 50Plus verwachten dat hun financiële situatie het komende jaar zal verslechteren.

 

Nico van Scheijndel

25 februari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.