Proud to be Senior

Niet zeuren, maar oplossen

februari 26th, 2013

De directeur van het Nationaal Ouderenfonds vindt dat we moeten ophouden met zeuren en moeten beginnen met het zoeken naar oplossingen. Er moet een visie op de ouderenzorg voor de komende 10 – 15 jaar komen.

 

Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, vindt dat er een brede maatschappelijke discussie moet komen over hoe Nederland de komende 10 – 15 jaar met haar ouderen wil omgaan. Er gaat veel veranderen in de zorg, daar kunnen we over zeuren, maar beter verzamelen we kleine goede initiatieven en gaan die breder inzetten, dat leidt tot oplossingen.

Onderwerpen die ouderen raken, worden nu bijna dagelijks breed uitgemeten in de media. Belangenorganisaties als de Ouderenombudsman, de ANBO en de politieke partij 50Plus nemen het op voor de ouderen door het kabinet lukraak te bekritiseren, nu er wordt bezuinigd op onder meer de thuiszorg en dagbesteding. Tegelijkertijd zijn ze de stem voor werkloze 55-plussers die zeggen nergens meer aan de bak te komen.

Jan Romme vindt dat het klaar moet zijn met in problemen denken, Romme wil denken in oplossingen. Oplossingen die ouderen in Nederland weer toekomst geven.

 

Nico van Scheijndel

26 februari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.