Proud to be Senior

Nederland fout met korten toeslag

februari 22nd, 2013

De Europese Commissie heeft Nederland op de vingers getikt over het korten van de Koopkrachttegemoetkoming die AOW’ers in Nederland wel krijgen, maar daarbuiten niet.

 

Nederland zit volgens de Europese Commissie fout door AOW’ers die minder dan 90 procent van hun inkomen uit Nederland ontvangen geen tegemoetkoming te geven. Volgens de commissie hebben alle Europese onderdanen recht op het zelfde pensioen als zij binnen de grenzen van de Europese Unie wonen. De Europese Commissie wil Nederland dan ook voor het Europese Hof van Justitie dagen om de korting ongedaan te maken.

In Nederland wonende personen die AOW ontvangen krijgen nu maandelijks € 28,14 bovenop hun AOW. Ontvangt iemand die buiten Nederland woont AOW en is zijn totale inkomen voor minder dan 90 procent uit Nederland afkomstig, dan ontvangt die AOW’er de Koopkrachttegemoetkoming Oudere Belastingplichtigen (KOB) niet. Dat was voordat het werd ingevoerd al omstreden, de Raad van State rade de invoering af, nu dreigt dus het Europese Hof van Justitie. Nederland kan veel bedenken, maar zal zich aan de regels moeten houden. Nederland kreeg over deze kwestie al eerder een tik op de vingers, maar moet zich nu dus serieus over de kwestie buigen. Ondertussen ontvangt de Europese Commissie vele klachten van buiten Nederland wonende AOW’ers die zich benadeelt voelen.

 

Nico van Scheijndel

22 februari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.