Proud to be Senior

Meer zorg via internet

februari 11th, 2013

Als het aan minister Schippers van Volksgezondheid ligt gaan we zorg steeds meer via internet regelen, niet alleen een afspraak maken, maar ook behandelen.

 

Patiënten moeten veel meer gebruik gaan maken van de mogelijkheden die internet biedt. Een behandeling kan soms ook gedeeltelijk via internet gaan en een consult of afspraak kun je ook goed via internet regelen volgens de minister van Volksgezondheid, Edith Schippers. Zij deed haar uitspraak in het televisieprogramma Buitenhof. Aanstaande vrijdag komen zij en haar staatssecretaris Martin van Rijn met hun visie op de zorg. In het televisieprogramma blikte ze alvast vooruit. In de visie van de bewindslieden gaan ze vaart zetten achter de toepassing van technische mogelijkheden die de zelfredzaamheid van mensen kunnen verbeteren en bij een toenemende vraag naar zorg, verschraling kunnen voorkomen. Bovendien biedt de techniek steeds meer mogelijkheden die mensen de gelegenheid geeft om mee te blijven doen aan de samenleving. Als voorbeeld noemde de minister de glucosemeter die voorkomt dat je steeds met naalden moet prikken om je glucosegehalte in het bloed te meten. Minister Schippers wil ook ruim baan geven aan arbeids- en kostenbesparende technologieën zoals e-health.

De noodzaak van de gebruikers van de gezondheidszorg om mee te gaan in de vaart der volkeren en dus ook met internet neemt toe. Vooral onder de grootgebruikers van de gezondheidszorg, de 75-plussers, is er dan nog een wereld te winnen.

 

Nico van Scheijndel

11 februari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.