Proud to be Senior

Latere AOW terecht

februari 19th, 2013

De latere betaling van de AOW per de verjaardag, in plaats van vanaf de eerste dag van de maand waarin je 65 jaar wordt is volgens de rechtbank in Breda terecht. Het besluit was niet onevenwichtig.

Vakbond FNV Bondgenoten heeft gisteren de rechtszaak verloren die zij had aangespannen om de AOW weer vanaf de eerste van de maand waarin je 65 wordt te ontvangen. Vanaf 1 april 2012 ontvangen de personen die 65 jaar worden de eerste AOW vanaf hun verjaardag in plaats vanaf de eerste van de maand waarin ze 65 jaar worden. Dat kan grote impact hebben wanneer je aan het einde van de maand pas jarig bent. Dan mis je een hele AOW, ongeveer € 700. Ontvang je ook nog een toeslag-AOEW voor je jongere partner dan kan het gemis oplopen tot € 1400.

De inwoner van Breda die op 29 april 2012, 65 jaar werd miste door de latere eerste AOW een flink stuk inkomen. Samen met de Vakbond FNV Bondgenoten spande hij een rechtszaak aan om dit ongedaan te maken. De rechter oordeelde gisteren echter dat de politiek geen onevenwichtige afweging had gemaakt en de man krijgt niet de gemiste AOW over de dagen dat hij in april 2012 nog geen 65 jaar was. De verschuiving van de eerste dag waarop iemand AOW ontvangt was voor het toenmalige kabinet een maatregel om de overheidsfinanciën weer gezond te maken. Volgens de rechtbank is dat een legitieme reden.

Volgens de vakbond treft de maatregel 200.000 die door de maatregel een flink stuk inkomen mislopen.

 

Nico van Scheijndel

19 februari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.