Proud to be Senior

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in januari van dit jaar een procent gedaald ten opzichte van december 2012. Dit blijkt uit de pensioenthermometer  van adviesbureau Aon Hewitt.

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in januari een procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. De gemiddelde dekkingsgraad komt nu uit op 101 procent. De gemiddelde dekkingsgraad wordt maandelijks bekend gemaakt door adviesbureau Aon Hewitt die de pensioenthermometer dagelijks bijhoudt.

Een gemiddelde dekkingsgraad van 101 procent betekent dat de Nederlandse pensioenfondsen gemiddeld genoeg geld hebben om aan de verplichtingen te voldoen, maar dat dit nog steeds minder is dan de minimale vereiste van 105 procent. Bovendien gaat het om een gemiddelde, sommige fondsen zitten zwaar onder dit gemiddelde, anderen steken er fier bovenuit.

Dat de dekkingsgraad in januari gedaald is komt doordat de verplichtingen van de pensioenfondsen met 0,3 procent stegen, terwijl de waarde van de beleggingen met 0,8 procent daalde. De rekenrente steeg in januari weliswaar licht, maar doordat een gemiddelde van de laatste drie maanden wordt genomen heeft die hogere rekenrente nog geen invloed op de dekkingsgraad.

 

Nico van Scheijndel

5 februari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.