Proud to be Senior

Boosheid ouderen zichtbaar

februari 4th, 2013

Henk Krol en zijn politieke partij 50Plus mogen zich in een toenemende belangstelling verheugen, de partij stijgt met drie zetels naar 12 zetels in de peiling van afgelopen weekend.

 

En alweer heeft 50Plus er een aantal zetels bijgewonnen in de peilingen. Zouden er nu verkiezingen zijn, dan zou 50Plus 12 zetels hebben in de Tweede Kamer. Een stijging van drie zetels. Het ongenoegen van de ouderen laat zich niet alleen vertalen in zetelwinst, het vertrouwen in de regering is in volgens de peiling van Maurice de Hond het laagst onder 50-plussers. Scoort het vertrouwen van de gemiddelde Nederlander in de regering een 4,5, onder 50-plussers slechts 3,9. Henk Krol, de voorman van 50Plus scoort onder zijn doelgroep, de 50-plussers, de eerste plaats als politicus, een 5,8. Onder alle Nederlanders scoort Henk Krol als tweede met veen 5,1.

De populariteit van 50Plus lijkt het gevolg te zijn van de koopkrachtproblemen die ouderen ondervinden. De koopkracht die daalt door de ingrepen van het kabinet en de pensioenen die dalen. Of die boosheid ten opzichte van andere groepen terecht is doet er niet zoveel toe, de boosheid is oprecht en moet door de politiek serieus genomen worden.

 

Nico van Scheijndel

4 februari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.