Proud to be Senior

Ouderen slachtoffer datingsites

januari 16th, 2013

Van de slachtoffers van datingfraude is 80 tot 90 procent ouder dan 50 jaar. De oudere zoekers naar een partner worden door criminelen met slimme trucs geld afhandig gemaakt.

 

Volgens de Fraudehelpdesk was er vorig jaar met datingfraude 8,1 miljoen euro gemoeid. Waarschijnlijk maar het topje van de ijsberg omdat de slachtoffers zich schamen voor het feit dat ze er in getrapt zijn. Doordat er een paar uitschieters waren raakten de slachtoffers in 2012 gemiddeld € 145.000 kwijt. De slachtoffers zijn veelal vrouw en zoekende naar een nieuwe relatie. De criminelen knutselen met foto’s en informatie van internet een profiel in elkaar en brengen de slachtoffers vervolgens het hoofd op hol. Op het moment dat er een afspraak gepland is, blijkt er net een ongeluk gebeurt in het buitenland en het verzoek om een bedrag, bijvoorbeeld € 500, over te maken zodat  de beoogde partner toch op de afspraak kan verschijnen. Na het eerste bedrag volgen een tweede en volgende verzoeken, die over steeds grotere bedragen gaan. Het zijn niet alleen eenvoudige mensen die het slachtoffer zijn, ook universitair geschoolden trappen in de trucs van de criminelen.

Ouderen kunnen net zo verliefd worden als jongeren. Ouderen zijn net zo gemakkelijk te manipuleren als jongeren, ouderen moeten zich net als jongeren realiseren dat liefde blind maakt, als er al sprake is van liefde en niet van bedrog.

 

Nico van Scheijndel

16 januari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.