Proud to be Senior

Ouderen 2.0

januari 3rd, 2013

De ouderen van vroeger bestaan niet meer, de ouderen van nu doen volop mee aan de veranderende samenleving al blijven er onbewandelde paden.

 

Ouderenorganisatie ANBO heeft onderzoek gedaan naar de gewoontes en voorkeuren van ouderen. In het onderzoek zijn 1350 leden en niet-leden van de ANBO ondervraagd naar hun kijk op het jaar 2013. Uit de resultaten van het onderzoek ontstaat een beeld van de ouderen 2.0, ouderen die met hun tijd meegaan en meedoen, maar sommige zaken blijven ze graag doen zoals ze vertrouwd is.

Zo heeft een kwart van de ondervraagden een e-reader, opvallend want de boekenmarkt bestaat slechts voor 5 procent uit e-books. Aan de andere kant heeft 80 procent van de ondervraagden liever een vaste telefoon dan een smartphone. Wel geeft 17,5 procent van de ondervraagden er de voorkeur aan sociale contacten liever per Facebook dan per post te onderhouden. De huisarts bezoeken de ouderen liever (98 procent) dan dat er een virtuele arts per Twitter of sociale media wordt bezocht.

Lijnen doen de ouderen niet (65 procent), verder zegt 63 procent liever zelf op de fiets te trappen dan een elektrische fiets te gebruiken. Sporten doet 63 procent liever dan op de bank te hangen. Ouder worden moet voor 99 procent van de ondervraagden natuurlijk gebeuren, dus liever geen cosmetische chirurgie. Zorg ontvangt 95 procent het liefste thuis, de anderen wonen liever in een zorginstelling.

Opvallend is dat een kwart van de ondervraagden er de voorkeur aan geeft nieuws via nu.nl tot zich te nemen in plaats van de gedrukte krant. En mocht u denken dat ouderen vooral de gulden terug willen? Dat is slechts voor een kwart van de ouderen waar, de meerderheid gaat met haar tijd mee.

 

Nico van Scheijndel

3 januari 2013

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.