Proud to be Senior

De Tweede Kamerfracties van PvdA en VVD pleiten vandaag in een debat over de kwaliteit van de zorg voor één centraal informatiepunt waar de zorgvrager geïnformeerd kan worden over de kwaliteit van artsen en ziekenhuizen.

 

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de kwaliteit van de zorg. Om patiënten een echte keuze te geven moet op één punt alle informatie samenkomen over de kwaliteit van artsen en zorginstellingen. Op bijvoorbeeld een website moet duidelijk worden hoe artsen en ziekenhuizen scoren op het gebied van kwaliteit van zorg, maar ook of er problemen zijn (geweest) met de inspectie of rechter. De Tweede Kamerfracties van de PvdA en VVD zullen voor dit centrale informatiepunt pleiten.

Doel van het informatiepunt is om patiënten op basis van transparante informatie voor een zorgaanbieder te kunnen laten kiezen. Nu moet je verschillende instanties af om je informatie te verzamelen, dat moet straks op een centraal punt te vinden zijn. Maar niet alleen zorgvragers moeten gebruik kunnen maken van het informatiepunt. Ook bestuurders van zorginstellingen moeten direct kunnen zien of de zorgverlener die ze willen aannemen niet eerder elders is ontslagen wegens disfunctioneren.

Of het voorstel van VVD en PvdA ook door andere partijen in de Tweede Kamer gesteund wordt in het debat duidelijk. Wanneer het centrale informatiepunt er zal zijn is nog veel onduidelijker, maar hopelijk snel.

 

Nico van Scheijndel

23 januari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.