Proud to be Senior

Het CDA roept de regering op spoedig duidelijkheid  te scheppen over de overbruggings- en de voorschotregelingen die het AOW-gat moeten dichten. Een jaar wachten op een mogelijke uitkering kan echt niet.

 

In een oproep aan de regering vraagt het CDA spoedig duidelijkheid te verschaffen aan de mensen die nog dit jaar 65 worden en hun eerste AOW een maand later ontvangen. Staatssecretaris Jetta Klijnsma zond vorige week wel een brief met daarin de spelregels voor de overbruggingsregeling, maar dat is nog geen wet. Mensen die in de eerste maanden van dit jaar 65 worden moeten maar afwachten of ze ooit iets krijgen. Dat terwijl ze het juist nu nodig hebben, nu de eerste AOW op zich laat wachten en er een AOW-gat valt.

Oorspronkelijk zou de regeling bekend zijn voordat de latere AOW zou in gaan, dat is niet gelukt. Het is zelfs zo dat de precieze regeling voor de overbrugging en de voorschotregeling pas in de tweede helft van dit jaar bekend zullen zijn. De overbruggingsregeling is er voor mensen met een inkomen tot 150 procent van het minimumloon die aangevuld krijgen tot bijstandsniveau. De voorschotregeling geeft alvast een AOW vooruit die later moet worden terugbetaald.

Het CDA vindt deze gang van zaken niet kunnen, “een jaar na dato is wel laat om te weten of je er recht  op had.” Het CDA roept de regering op haast te maken met de voorzieningen  zodat de inkomenssteun ook gebruikt kan worden wanneer die nodig is, wanneer er geen inkomen is.

 

Nico van Scheijndel

29 januari 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.