Proud to be Senior

De Nederlandse Politiebond, AFMP en Marechausseevereniging stappen naar de rechter om de overheid te dwingen het AOW-gat dat wacht na het aflopen van het prepensioen en de eerste AOW/pensioen te dichten.

 

Politieagenten die bij het bereiken van de leeftijd van 60 jaar met functioneel leeftijdsontslag konden, zien de spelregels halverwege het spel gewijzigd. Aan het einde van hun prepensioen is er niets dat de periode na hun 65ste verjaardag tot de eerste AOW en pensioen overbrugt. De vakbonden gaan naar de rechter om de overheid te dwingen dit gat te dichten. De Nederlandse Politiebond, AFMP en Marechausseevereniging hebben dit proces aangespannen. Het AOW-gat dat de geprepensioneerden wacht kan een kleine duizend tot vele duizenden euro’s groot zijn.

De politiemensen zijn niet de enige die met het AOW-gat te maken krijgen, een ieder die nu met pre- of vroegpensioen is en vanaf dit jaar de eerste AOW en pensioen al een maand opgeschoven zien, moeten zelf het AOW-gat maar zien te overbruggen. Dat gat wordt alleen maar groter naar mate de AOW-leeftijd opschuift. De uitslag van het proces is dan ook niet alleen voor de politiemensen van belang,. Maar voor alle anderen die in het zelfde schuitje zitten.

 

Nico van Scheijndel

9 januari 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.