Proud to be Senior

Ouderen LAT’ten liever

december 28th, 2012

Alleenstaande ouderen die op zoek zijn naar een nieuwe partner willen het liefst een LAT-relatie. Mannen zoeken jonger en vrouwen zoeken ouder.

 

Uit onderzoek van een datingsite blijkt dat zes op de tien ouderen die een nieuwe relatie zoeken het liefst een LAT-relatie met die nieuwe partner aangaan. Vrouwen willen dat voor 70 procent, mannen willen voor 36 procent graag samenwonen met de nieuwe partner. Slechts 3,7 procent hoopt bij het daten op een nieuw huwelijk. Wel is het zo dat 65-plussers eerder een LAT-relatie willen en de 50 tot 65-jarigen eerder aan samenwonen denken.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen op zoek zijn naar een jongere partner en vrouwen juist eerder naar een oudere man. In de zoektocht zijn persoonlijkheid, aantrekkingskracht en werk/opleidingsniveau van groter belang dan levensopvatting of geloof.

Van alle alleenstaande ouderen gaat 30 procent op zoek naar een nieuw partner. De zoektocht wordt door de alleenstaande ouderen ondernomen omdat zij op zoek zijn naar een nieuw maatje (26 procent) of omdat een vorige relatie is geëindigd (24 procent). Ouderen zijn geen datingbeesten, gemiddeld daten ze een of twee keer per jaar.

De Lattende ouderen moeten wel oppassen dat hun nieuw geluk niet verstoord wordt door de Sociale Verzekerings Bank. Deze wil het nieuw geluk nog wel eens als samenwonen bestempelen, ook al wordt er niet op een adres gewoond. Een LAT-relatie betekent dan een forse aderlating, namelijk ruim € 300 bruto per maand per partner. De nieuwe partners moeten er voor waken dat hun huishoudens zich niet vermengen en ze dus daadwerkelijk Living Apart Together zijn.

 

Nico van Scheijndel

28 december 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.