Proud to be Senior

Ouderen in veilige handen

november 14th, 2012

Gisteren zijn de vier ouderenorganisaties samen met het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport begonnen met een campagne die het taboe op ouderenmishandeling moet doorbreken en bespreekbaar maken.

 

Ouderen in veilige handen is de titel van de campagne die de vier ouderenorganisaties, ANBO, NOOM, PCOB en de Unie KBO samen het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport zijn gestart. De campagne heeft als doel het taboe op oudermishandeling te doorbreken en bespreekbaar te maken. Gisteren is de campagne gelanceerd en hij zal lopen tot einde 2014. Eerst worden er vier regiobijeenkomsten in Rotterdam, Akersloot, ’s Hertogenbosch en Hoogeveen gehouden om het campagnemateriaal te presenteren. Vervolgens worden begin 2013 voorlichters getraind  om via 400 tot 500 bijeenkomsten in gesprek te gaan met ouderen.

Jaarlijks zijn naar schatting 200.000 ouderen het slachtoffer van mishandeling. De slachtoffers vinden het lastig om over de mishandeling te praten. Angst, schaamte en afhankelijkheid maakt het hen niet gemakkelijk. Door het taboe op mishandeling komen slechts weinige gevallen, maar gelukkig wel steeds meer, aan het licht. Doel van de campagne Ouderen in veilige handen, is dat iedereen ouderenmishandeling leert herkennen, erover durft te praten en weet waar ze terecht kunnen voor hulp en advies.

 

Nico van Scheijndel

14 november 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.