Proud to be Senior

Langer lenen bij ABN AMRO

november 28th, 2012

Als eerste bank in Nederland kun je bij de ABN AMRO leningen aanvragen tot 74 jaar. De bank gaat wel zorgvuldig om met de aanvraag, de lening moet passen bij het inkomen.

 

Het is nu vrijwel onmogelijk om nadat je 65 jaar bent geworden nog ergens een persoonlijke lening te krijgen. Dat is sinds gisteren weer wel mogelijk, de ABN AMRO biedt met drie producten de mogelijkheid om geld te lenen tot 74 jaar. Na die leeftijd mag je nog wel aflossen, maar worden nieuwe aanvragen niet meer in behandeling genomen. Geld lenen kan met een persoonlijke lening, Flexibel krediet en met privélimietplus. De leeftijdsgrens voor het aanvragen van een lening lag bij de ABN AMRO eerder op 69 jaar, onder aandringen van de ouderenorganisatie ANBO is de leeftijdsgrens opgetrokken. De ABN AMRO kijkt vanuit haar zorgplicht of de geldlening wel past bij het inkomen van de aanvrager. Mocht iemand al een lening hebben bij de bank, dan wordt bij het zestig jaar worden van de klant opnieuw gekeken of de lening past bij het inkomen.

Ouderenorganisatie ANBO inventariseert onder haar leden voorbeelden van leeftijdsdiscriminatie om daar volgend jaar een rapport over samen te stellen en een expertmeeting te organiseren. In de aanloop naar dit rapport heeft zij de ABN AMRO aangespoord haar leeftijdsbeleid te wijzigen, met goed resultaat. Directeur Liane den Haan van de ANBO is blij met het initiatief van de bank en hoopt dat spoedig meerdere zullen volgen.

 

Nico van Scheijndel

28 november 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.