Proud to be Senior

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft de verzekeringsbranche laten weten een stokje te steken voor een truc om de hoge assurantiebelasting die vanaf 2013 geldt te voorkomen.

In de begroting van 2013 moet de verhoogde assurantiebelasting 1,2 miljard opbrengen. De verhoging houdt in dat de huidige assurantiebelasting stijgt van 9,7 procent nu naar 21 procent in 2013. Direct na het bekend worden van de verhoging in oktober kwamen tussenpersonen al met creatieve oplossingen. Door voor het einde van het jaar een maandpremie om te zetten in een jaarpremie en die ook in 2012 tegen het lage tarief te betalen kan dat al gauw € 200 schelen.

Staatsecretaris Weekers van Financiën heeft al laten weten dat hij die truc niet zal accepteren. Wanneer teveel consumenten daar gebruik van maken zal hij met een zogenaamd Klein Koninklijk Besluit een stokje voor het voordeeltje steken door een naheffing op te leggen. De verzekeringsbranche vreest die naheffing, want het brengt administratieve kosten met zich mee. Om de naheffing te voorkomen is de branche met de staatssecretaris overeengekomen dat zij de truc niet actief gaan mededelen aan de verzekerden. De staatssecretaris op zijn beurt houdt alle mogelijkheden open.

Nico van Scheijndel

7 november 2012

 

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.