Proud to be Senior

Het AOW-gat moet gedicht

november 22nd, 2012

Jurist Fred ter Hennepe wil een rechtszaak tegen de Nederlandse staat aanspannen om het AOW-gat dat ontstaat door de latere ontvangst van de eerste AOW te dichten. Het gaat hem er vooral om de mensen die geen keuze hebben gehad te ondersteunen.

 

Via de werkgever van Fred ter Hennepe, Frederik Juristen, waren er gisteren al ongeveer 400 aanmelding binnen. Aanmeldingen van mensen die zijn initiatief steunen om het AOW-gat te dichten. Ter Hennepe heeft zijn initiatief genomen omdat de mensen die nu een prepensioen of vut ontvangen dadelijk doordat ze de eerste AOW later ontvangen een of meerdere maanden AOW gaan missen. Vanaf volgend jaar ontvangen de mensen die dan 65 jaar worden hun eerste AOW een maand later dan de maand waarin ze 65 jaar worden. Ieder jaar zal die eerste AOW een beetje later ontvangen worden. Maar het prepensioen of vut eindigt op het moment dat de ontvanger de leeftijd van 65 jaar bereikt. Niets en niemand vult dat gat op. Er is wel een overbruggingsregeling gemaakt door het kabinet, maar die geldt alleen voor inkomens tot 150 procent van het minimumloon. De voorschotregeling helpt misschien ook wel, maar moet die de ontvanger later weer terugbetalen.

Het onredelijke en de motivatie om met De Stichting Belangen Gedupeerden AOW-gat te beginnen is dat de mensen die nu een vut of prepensioen ontvangen of met functioneel leeftijdsontslag zijn gegaan zoals brandweermannen geen keuze hebben gehad en nu niet meer kunnen sparen om het gat te dichten.

Met zijn gisteren opgerichte stichting zal Ter Hennepe eerst een sommatie zenden aan de staat de Nederlanden. Komt daar geen reactie op, dan volgt een dagvaarding. Het uiteindelijke doel van de stichting is om de verhoging van de AOW-leeftijd ontbindend te laten verklaren waardoor de huidige groep die nu vut of prepensioen ontvangt zijn eerste AOW gewoon ontvangt wanneer hij 65 jaar wordt en geen AOW-gat heeft.

De 400 aanmelders krijgen het verzoek een donatie aan de stichting te doen zodat Ter Hennepe de rechtszaak kan gaan voeren.

 

Nico van Scheijndel

22 november 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.