Proud to be Senior

Zet het mes in verzekeringen

oktober 19th, 2012

Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit kunnen we veel, heel veel besparen op onze verzekeringen. Met een stappenplan kunt u zelf aan de slag en honderden euro’s besparen.

 

Het is voor de tweede keer in enkele weken tijd dat deNederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) met een overstapcampagne komt. Enkele weken geleden vroeg zij aandacht voor het overstappen naar een goedkopere energieleverancier, deze week om het mes te zetten in uw verzekeringen. De NMa heeft berekend dat vrijwel iedereen honderden euro’s kan besparen door de verzekeringen eens goed tegen het licht te houden. De NMa berekende dat een jong gezin jaarlijks € 1018 kan besparen, oudere gezinnen € 1128, gepensioneerde stellen € 645, een gepensioneerde alleenstaande € 360u en jonge alleenstaanden winnen altijd nog € 215 per jaar.

De meeste winst zit in het kritisch beoordelen van de hypotheek en alles wat daaromheen is afgesloten. Gemiddeld is er drie- tot vierhonderd euro te besparen. Maar ook sommige verzekeringen zoals reis- opstal en inboedelverzekeringen kunnen bij andere aanbieders aanzienlijk goedkoper uitvallen. De goedkoopste aanbieder is twee tot drie keer goedkoper dan de duurste.

Ook nu weer heeft de NMa weer samengewerkt met Consuwijzer. Op de site van Consuwijzer vindt u een stappenplan waarmee u zelf aan de slag kunt en inzicht krijgt in waar en hoeveel u kunt besparen. www.consuwijzer.nl wijst u er wel op dat aan overstappen soms kosten zijn verbonden en dat dit vaak pas kan nadat uw contractperiode is afgelopen. Is uw verzekering na 1 januari 2011 afgelopen, dan kunt u hem per maand opzeggen en overstappen naar een goedkopere aanbieder. Vergelijk echter niet alleen op prijs, vergelijk ook de voorwaarden.

 

Nico van Scheijndel

19 oktober 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.