Proud to be Senior

Vrijwel alle politieke partijen verhogen in hun verkiezingsprogramma het eigen risico dat patiënten in de gezondheidszorg zelf moeten betalen. Uit onderzoek van NTS NIPO blijkt echter dat de kiezer dat heel anders ziet.

 

De totale kosten voor de gezondheidszorg in Nederland stijgen jaar op jaar. En ieder jaar betalen wij, de burgers, steeds meer voor die gezondheidszorg. De premie stijgt, het eigen risico neemt toe en dat wat verzekerd is in het basispakket wordt steeds meer uitgedund. In de verkiezingsprogramma’s van vrijwel alle politieke partijen staat dat het eigen risico verder zal toenemen., soms tot wel € 500 per jaar. In het Lenteakkoord is al besloten dat het eigen risico volgend jaar zal stijgen naar € 350 per persoon.

De kiezer ziet dat heel anders, uit onderzoek van NTS NIPO op verzoek van het Financieel Dagblad blijkt dat 85 procent van de ruim 1800 ondervraagden er voor kiest het eigen risico inkomensafhankelijk te maken. Het blijkt verder dat bij alle partijen een meerderheid van de achterban voor een  inkomensafhankelijk eigen risico is.  Een opvallende uitslag waar vooral het CDA, PVV, SP en de VVD kansen mee krijgen om zonder electorale schade de sterkste schouders de zwaarste lasten te laten dragen om de gezondheidszorg betaalbaar te houden.

 

Nico van Scheijndel

7 september 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.