Proud to be Senior

Energie kan veel goedkoper

september 28th, 2012

Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit laten consumenten nog steeds veel geld liggen door niet over te stappen naar een andere energieleverancier. Consumenten denken dat de besparing slechts € 72 is maar dat kan veel hoger!

 

Consumenten kunnen volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) tot bijna € 500 euro per jaar besparen op hun energie kosten. Dat maakte de NMa gisteren bekend met het uitbrengen van haar rapport Marktwerking en Consumentenvertrouwen in de energiemarkt. De besparing van € 488 is te behalen op een jaarrekening van nu € 2000. Om consumenten bewuster te maken is de NMa in samenwerking met ConsuWijzer de campagne ‘Switchen van energiebedrijf’, gestart. Op de site van ConsuWijzer staat een overstapcoach die stap voor de stap de consument helpt te bepalen hoe en of overstappen naar een goedkopere energieleverancier mogelijk is.

Uit het rapport van de NMa blijkt dat 36 procent van de consumenten een of meerdere keren is overgestapt van energieleverancier, maar dat de rest van de consumenten nog steeds bij het oude vertrouwde nutsbedrijf is aangesloten. Consumenten die niet overstappen vinden het gedoe en achten de verwachte besparing van € 72 niet de moeite waard. Die besparing kan zo blijkt uit het rapport van de NMa vele malen hoger uit te kunnen pakken. De meeste winst is te behalen met eenjarige energiecontracten. De consument moet wel zorgen dat hij opzegboetes vermijdt en overweegt om voor elektriciteit en gas verschillende leveranciers te kiezen.

Ook weten of u kunt besparen? Bezoek de site www.consuwijzer eens.

 

Nico van Scheijndel

28 september 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.