Proud to be Senior

DSW laat zorgpremie gelijk

september 25th, 2012

De Schiedamse ziektekostenverzekeraar DSW heeft als eerste bekend gemaakt welke premie zij volgend jaar voor de basiszorgverzekering en voor de aanvullende verzekeringen zal gaan rekenen. DSW is meestal de eerste en trendsetter.

 

De premie voor de basiszorgverzekering gaat bij de Schiedamse zorgverzekeraar volgend jaar niet omhoog en blijft daarmee gelijk aan € 102,50 per maand. Dat de premie niet omhoog hoeft komt volgens DSW door de inkoop van goedkopere medicatie. De kosten voor medicijnen zijn flink gedaald en de verzekeraar verwacht dat die trend zich in 2013 voortzet.

Eerder deze maand was er sprake van een flinke premieverhoging die later door minister Schippers werd gecorrigeerd naar een verwachte stijging van € 20 per jaar. Die verhoging blijft bij DSW dus uit. De premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen bij DSW een klein beetje.  De Schiedamse verzekeraar kent geen collectieve verzekeringen, iedere verzekerde betaalt dezelfde premie.

DSW is de laatste jaren steeds de eerste die met haar premies naar buiten komt en blijkt ook trendsetter. Grote premiestijgingen hoeven we op grond van eerdere jaren dus niet te verwachten. Wel staat al vast dat het eigen risico volgend jaar stijgt van € 220 nu naar € 350 in 2013.

 

Nico van Scheijndel

25 september 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.