Proud to be Senior

De dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in augustus weer wat gestegen ten opzichte van eind juni dit jaar. Langzaam maar zeker kruipt hij naar het minimum.

 

De Nederlandse Bank maakte vanmorgen bekend dat de gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen in augustus is gestegen naar 97 procent. Eind juni van dit jaar was dit nog maar 94 procent. De dekkingsgraad moet minimaal 105 procent zijn. De stijging is volgens De Nederlandse Bank het gevolg van de rendementen die de pensioenfondsen op hun beleggingen hebben gemaakt en de redelijk stabiele lange rente.

De verwachting is dat de minister van Sociale Zaken voor het einde van deze maand met een voorstel komt om de rekenrente waarmee de pensioenfondsen hun (toekomstige) verplichtingen moeten berekenen aan te passen. Mocht dat inderdaad zo zijn en stijgt de rekenrente, dan zal ook de gemiddelde dekkingsgraad weer wat extra stijgen. Wat dat voor individuele pensioenfondsen betekent is nog onduidelijk, maar het geeft hoop dat het korten op de pensioenen beperkt zal zijn.

 

Nico van Scheijndel

20 september 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.