Proud to be Senior

50Plus bereikt de Kamer

september 13th, 2012

Met twee zetels in de Tweede Kamer zal Henk Krol de belangen van ouderen gaan verdedigen. Het is de ouderen partij gelukt om genoeg kiezers te overtuigen van hun plannen en intenties.

 

De ouderenpartij 50Plus heeft volgens oprichter Jan Nagel campagne gevoerd om tenminste twee zetels in de Tweede Kamer te verwerven, drie zou mooi zijn. Na het tellen van vrijwel alle stemmen blijken het er twee te worden, Henk Krol de lijstaanvoerder kan met zijn collega Norbert Klein aan de slag. Henk Krol vergeleek de entree van zijn partij gisterenavond met die van de komst van de Partij voor de Dieren. Sinds die tijd houden alle partijen rekening met hun thema’s. Krol is vooral blij dat hij nu de belangen van ouderen in de Tweede Kamer kan verdedigen, want volgens hem zijn die de laatste jaren zeer verwaarloosd.

Jan Nagel liet zich zelfs verleiden tot de uitspraak dat zijn partij best mee wil regeren, maar alleen dan als zijn partij daadwerkelijk iets voor ouderen kan doen. Steun kan het nieuwe kabinet ook krijgen van 50Plus, maar ook nu weer alleen als er het nodige voor ouderen wordt gedaan.

De Socialistische Partij kwam ooit met twee zetels voor het eerst in de Tweede Kamer, ook de partij voor de Dieren is klein begonnen en heeft haar plaats verworven. Laten we hopen dat de rentree van 50Plus in de Tweede Kamer meer resultaat oplevert dan de ruzies die haar voorganger etaleerde.

 

Nico van Scheijndel

13 september 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.