Proud to be Senior

Rollator nu nog vergoed

augustus 17th, 2012

Het basispakket van de zorgverzekering gaat in 2013 weer veranderen. Zo wordt de vergoeding van een rollator geschrapt en moet er een eigen bijdrage voor een gehoortoestel worden betaald. Rokers en mensen met gewichtsproblemen krijgen juist weer hulp.

 

Nog viereneenhalve maand te gaan en dan is het 2013, met deze warme dagen lijkt de kerst nog ver weg, toch kan het geen kwaad om alvast bij 2013 stil te staan. Hebt u problemen met lopen of voelt u zich onzeker wanneer u loopt, dan kan een rollator een goed hulpmiddel zijn. Nu wordt de rollator nog vergoed door de zorgverzekering, vanaf 2013 niet meer. Ook al is een rollator niet duur en hebt u in de praktijk meer aan de (niet vergoede) lichtgewicht rollator, nu aanvragen scheelt u toch weer ruim een maandpremie zorgverzekering.

Ook het gehoortoestel is vanaf volgend jaar een stuk duurder. Nu nog ontvangt u een vergoeding van € 509,50 per toestel. Volgend jaar gaat er een eigen bijdrage van 25 procent gelden wat een gehoortoestel uit het basispakket zo’n €125 duurder maakt. Bent u aanvullend verzekerd, dan krijgt u uit die verzelkering nu nog een extra bijdrage bij de aanschaf van een gehoortoestel. Hoe dat volgend jaar zal zijn is nog niet bekend.

Mensen die willen stoppen met roken krijgen volgend jaar ondersteunende middelen weer wel vergoed. Ook mensen met gewichtsproblemen krijgen vanaf volgend jaar weer maximaal drie uur dieetadvies per kalenderjaar vergoed.

De directeur van Verzekeringssite.nl Erik Hordijk verwacht weer een run op de artikelen die per 2013 niet meer in het basispakket van de zorgverzekering zitten. Hij verwacht dat omdat het bijna traditie is om die zorg die geschrapt wordt nog even gauw te genieten of binnen te halen. Hij noemt de maagzuurremmers die eind vorig jaar flink werden ingeslagen omdat gebruikers ze vanaf 2012 zelf moesten gaan betalen.

 

Nico van Scheijndel

17 augustus 2012

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.