Proud to be Senior

PVV wil behoud koopkracht ouderen

augustus 15th, 2012

Geert Wilders van de PVV heeft  aangegeven dat hij de koopkracht van ouderen op peil wil houden. Hij wil dat doen door de ouderenkortingen van de inkomstenbelasting te verhogen.

 

Het is verkiezingstijd en dan mag je alles roepen zonder het waar te hoeven maken. Geert Wilders komt met het voorstel om de ouderenkortingen te verhogen waardoor 65-plussers minder belasting betalen en zo meer geld overhouden van hun bruto inkomen. Wilders stelt voor om de ouderenkorting te verhogen van nu € 762 naar  € 970 in 2013. Ook de alleenstaande ouderenkorting moet omhoog van € 429 nu naar € 609 in 2013. De ouderenkorting ontvangt een ieder die 65 jaar of ouder is en een verzamelinkomen (uit box 1, 2 en 3) heeft van minder dan € 35.450 (2012). Voor de alleenstaande ouderenkorting moet je een AOW voor alleenstaande ontvangen.

Geert Wilders geeft aan geen dekking te hebben voor zijn voorstel dat naar verwachting 510 miljoen euro kost. Maar geen nood, door te stellen dat niet Griekenland hulp nodig heeft, maar onze ouderen die het land hebben opgebouwd  en offers hebben gebracht voor onze welvaart is alles weer geregeld. Of zijn voorstel zal worden overgenomen of gesteund door andere partijen is nog maar de vraag.

 

Nico van Scheijndel

15 augustus 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.