Proud to be Senior

Uit onderzoek onder de leden van de ouderenorganisatie ANBO blijkt dat ouderen voor 63 procent de voordelen van Europa zien en dat niet Europa hét onderwerp van de verkiezingen moet zijn, maar de economie.

 

Europa is goed voor onze economie, Europa moet de op centraal niveau de bankencrisis aanpakken en Europa moet toezien op het begrotingsbeleid van regeringen . Open grenzen en één munt zijn volgens de ondervraagde ANBO-leden goed voor onze welvaart. Maar Europa moet wel met zijn vingers afblijven van ons pensioenstelsel. De 1328 leden van de ANBO die meededen aan het onderzoek zijn duidelijk positief over Europa, 63 procent van de ondervraagden vindt dat de voordelen van Europa zwaarder moeten wegen dan de nadelen. Slechts een kwart van de ondervraagden staat negatief ten opzichte van Europa.

De ondervraagde leden van de ANBO vinden het voor 64 procent juist dat Europa een rol speelt tijdens de verkiezingen, maar ruim 61 procent acht het niet juist dat het hét belangrijkste thema van de verkiezingen is. Uit eerdere onderzoek bleek al dat de zorg een belangrijk verkiezingsthema is. De economie, met zaken als de crisis, de bezuinigingen en de werkgelegenheid, worden echter als meest belangrijk beschouwd door 60 procent van de ondervraagden.

 

Nico van Scheijndel

24 augustus 2012

 

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.